9 Mart 2011 Çarşamba

Prodüktörün günlüğü part III - Singapur

Artık ön çalışma zamanı sona ermek üzere, çoğu yerde otel anlaşmalarımızı da tamamladık. Uçak biletlerimiz zaten alınalı bir süre oluyor. Bundan sonrası çekim yerlerinin belirlenmesi ve gerekli durumlarda yapılacak çekimler için izinlerin alınması.

Yine otellerde olduğu gibi en yakın tarihte olan yani ilk destinasyonumuz olan Singapur ile başlamakta fayda var.  Önce bir iki seyahat rehberi karıştırdım sonrasında internette olası yerleri bir kez daha gözden geçirdim. Zamanımızın en kısıtlı olduğu yer Singapur, bir de jet lag eklenecek üstüne.

11 Mart gece yarısı yola çıkıyoruz ve yerel saat ile ayın 12'sinde saat 16.30'da Singapur'a varıyoruz. Otele check in derken saat 19.00'u bulur diye düşünüyorum.  Sonrasında biraz soluklanır ve şehri tanımaya yollara düşeriz. Geceyi fazla uzatmadan yatmakta fayda var keze 13 Mart günu çekim yapmamız gereken yerlerin sayısı hiç de az değil.

Sabah kalkıldıktan sonra 07.00 civar, saat 8 gibi yola koyuluruz diye düşünuyorum. Ilk olarak kalacağımız ve çekim yapacağımız St Regis otelinin dış çekimlerini tamamlarız sonra şehrin daha merkezi olan (turistik anlamda) yerleri olan Clarke's Quay tarafına doğru yol alırız ve çekimlere başlarız.

Elimizdeki çekim listesi şöyle :

Clarke's Quay
River Cruise
Singapore Flyer
China Town
Little India
Merlion Park
Katong ve renkli evler
Marina Bay ve Esplanade

gün batımına yakın bir saatte otelimizinde olduğu Orchard Road tarafına gelerek bir iki çekim yapmalıyız. Daha sonrasında bir iki saat dinleniriz ama gece görüntüsü almak için tekrar sokaklara dökülmemiz gerekecek. Gece çekimleri bizim için en zor olanı, gündüz gözüyle geçerken belirleyeceğimiz bir çekim yeri bizim için yeterli olacaktır bu da muhtemelen Clarke Quay tarafında bir yer olacaktır diye düşünüyorum, bakalım...

Ikinci günü çekimleri biraz daha belli. Öncelikle otelde çekimlerimiz var. Sabah saat 09'dan öğlen saat 12'ye kadar otelin neredeyse tamamında çekimler yapacağız vereceğimiz kısa bir aradan sonra ise Universal Studios ve çevresinde Resort'u görüntülemeye yola koyulacağız burada saat 16'ya kadar çekimleri tamamlarsak eksiklerimizi gidermek adına 2 saatimiz kalıyor. Sonrasında ver elini Kuala Lumpur :)

Haa bu arada kurallara dikkat kesmke lazım, pek meşhur Singapur efendinin cezaları...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder